Фрагменти казки "Мрії збуваються"

Веселі Літери

lialkaz1z

Того різдвяного вечора я чекав, коли надійде мій час посісти свого місця на вершечку ялинки. Інші звичайні дитячі іграшки займалися своїми справами. Лялька Ліза чемно і поважно сиділа на письмовому столі. Вона велика розумниця. Мені подобається охайна червона стрічка в її світлих кісках.
На пухнастому білому килимі вовтузиться і вдоволено чмихає іграшковий Ведмедик. Він приміряється, на якому боці краще полежати – на лівому чи на правому? З Ведмежатком я приятелюю багато років. Знаєш, що він полюбляє понад усе? Мед, байдики та пустощі! Або навіть усе разом!

– Ніяк не можу прочитати ці слова! І букви несила запам’ятати! – раптом пролунав розпачливий голос.

Звичайно, це не Ведмежатко! Це його найкращий друг хлопчик Тім. Насправді його звуть Тимофій. Але Тимко ще маленький хлопчик, тому вдома всі його звуть Тім, або й навіть Тім-Тім. Він сидить за величезним татковим столом та уважно розглядає «Абетку». До школи Тім ще не ходить, тому не все в нього ще клеїться з літерами… Але він дуже старається! Ось послухай…

– То гачечки якісь, то рисочки… Так усе заплутано! Набридло! Краще буду грати! – сказав Тім і відсунув книжку…
Ой, здається я трошки перехвалив його!

– Тім, зажди! Давай ще раз спробуємо! – запропонувала розумниця-лялька. – Ось літера Л. Нею починається слово ЛЯЛЬ-КА… І моє ім’я ЛІ-ЗА також! А літера К як у слові КУЛЬ-КА. Дивись, скільки яскравих ялинкових кульок! Краса! А слово ЯЛИНКА з якої літери починається?

Почувши розмову своїх друзів, Ведмедик підібрався ближче до столу і сказав:
– А давайте вчити літери весело! Ось, наприклад, П як у слові ПУ-СТО-ЩІ! Потім він почухав потилицю і додав: – або …як у слові ПЕ-РЕ-КИ-ДА-ТИ-СЯ!
Тут він перекинувся ще й так вправно! Не даремно вони із Тімом займаються кожний ранок фізкультурою! Думаю, нікому не варто забувати про цю важливу справу!